Maastopuku, US BDU RipStop, Woodland Camo väri

US BDU RipStop maastopuku on USA:n armeijan (US) vuosien saatossa kehittämä ja käyttämä maastopuku.

Se täyttää tiukat MilSpec laatuvaatimukset ja se ei kahise maastossa edetessä.

Kuvaus

US BDU RipStop maastopuku on USA:n armeijan (US) vuosien saatossa kehittämä ja käyttämä maastopuku.

Se täyttää tiukat MilSpec laatuvaatimukset ja se ei kahise maastossa edetessä. Puku on valmistettu erityisestä RipStop vahvisteisesta palosuojatusta kankaasta, mutta kyllä siihenkin reiän tinakolvilla saa poltettua jos ajatus tuntuu tarpeelliselta.

US BDU RipStop maastopuku on kehitetty erityisesti plussanpuolella (+0C – +30C) oleviin lämpimiin keleihin yleismaastopuvuksi ja vieläpä Camo Woodland värein!

US BDU eli Battle Dress Uniform on nimensä veroisesti kehitetty vaativiin kenttäolosuhteisiin. BDU pukua on USA:n armeija ns ”kalliisti testannut” monissa kansainvälisissä kahakoissa eturintamalla ja hieman syvemmälläkin.

Eiköhän se siis toimi hyvin jo meilläkin!

Käyttö?
US BDU RipStop maastopuvun Woodland Camo väritys soveltuu erinomaisesti käytettäväksi metsästyspukuna pohjoismaisissa jahtiolosuhteissa esim kyyhky-, sorsa-, hanhi- sekä kanalintu jahdissa alkusyksystä.

US BDU RipStop maastopuku kattaa lähes 100%:sti kaiken Pohjoismaisen siipikarjakelin yleisesti vallitsevat metsästysolosuhteet. Se on oivallinen ja varma valinta kun haetaan siivekästä saalista pataan alkusyksystä.

Tarvittaessa US BDU RipStop puku antaa myös katu-uskottavuutta kartsalle lähtiessä. Se soveltuu erinomaisesti myös pitkille patikka tai marjastusretkille.

Mikä ihmeen RipStop?
US BDU RipStop maastopuvun kangas on 100% puuvillaa erityisellä ripstop-vahvistuksella. RipStop tarkoittaa, että kankaaseen on kudottu vahvistusristikko, joka ehkäisee kankaan mahdollisen repeämän jälkeistä repeämän leviämistä.

Eli tämäkin kangas kyllä repeää vahingon sattuessa, mutta RipStop ehkäisee leviämistä kunnes reikä parsitaan kiinni. RipStop vahvistus mahdollistaa aiempaa ohuemman täyspuuvillakankaan pukuun ja tekee siitä erittäin kevyen!

RipStop vahvistus antaa erinomaiseen hengittävyyden pukuun erityisesti lämpimillä keleillä. Puku siirtää kostettu hyvin pois iholta.

US BDU RipStop maastopuku toimii loistavasti siis myös kuumassa Afrikassakin.

Takki teknisesti?
Nappikiinnitys takin edessä. Tarvittaessa ylös nostettava kaulus. Takissa yhteensä 4kpl nappikiinnitteisiä taskuja, joista kaksi edessä ylhäällä ja kaksi edessä alhaalla. Takin molemmissa kyynärpäissä on suojavahvike joka ehkäisee kyynerpäiden puhkikulumista kun mennään nelinkontin.

Takin hihansuissa nappikiristys joilla saadaan ehkäistyä hihaan nouseva materiaali tai tartuntoja maastossa. Takin kaikki napit ovat peitetty kangasläpillä jonka avulla mahdollisten tartuntojen vaaraa on eliminoitu.

Housut teknisesti?
Housuissa on normaalit etutaskut eli näissäkin taskubilis on mahdollista. Isot reisitaskut ovat kangasläppäsuojattu ja niissä on nappikiinnitys. Takaa löytyy myös kaksi isoa takataskua jotka ovat kangasläppäsuojattu ja ne kiinnittyvät napein.

Kaikkien napein kiinnittyvien taskujen napit ovat peitetty kangasläpillä jonka avulla mahdollisten tartuntojen vaaraa on eliminoitu. Myös housujen sepalus on nappikiinnitteinen ja läppäsuojattu. Tarpeilla käydessä ei turhaa vetoketjun rapsetta maastossa kuulu!

Housuista löytyy puhkikulumista ehkäisevät vahvikkeet pehvasta ja polvista mikäli mennään nelinkontin. Kiristyshihnat löytyvät molemmista housunlahkeista joka edesauttaa niiden pysymisen hyvin varsikenkien sisällä.

Housujen vyötäröltä löytyvät kiristyshihnat vyötärön koon säätämiseksi. Housuissa on myös vyölenkit mikäli ne halutaan kiristää vyötärölle sopiviksi vyön avulla.

Koot:
Tämä puku sopii laajalle skaalalle suomalaista miestä/naista/nuorisoa pituusakselilla 169 -186cm. Seuraavassa muutama suuntaa antava vinkki eri kaliibereille:
Valitse S, mikäli olet 65-75kg
Valitse M, mikäli olet 75-85kg
Valitse L, mikäli olet 85-95kg
Valitse XL, mikäli olet 95-105kg

Mainittakoon että tuotekuvan korpraali on kaliiberia 182cm / 96kg. Päällä L koon puku (oli kuulemma passeli).

Pukua myydään myös irtokappaleina (takki ja housut erikseen) mikäli tiedät olevasi enemmän alapainotteinen tai vastaavasti yläpainotteinen.

Huolto ja peseminen (Takki + Housut ):
* Konepestävä max +30C vedessä, ei linkousta
* Älä väännä kuivaksi mikäli käsipesu
* Kuivuminen huoneenlämmössä (ei saunassa tai yli +54C)
* Älä käytä valkaisuainetta
* Ei kemiallinen pesu
* Ei kuivausrumpu
* Viileä silityslämpötila

Vahvakin kangas repee siinä kun muutkin eli tartuntoja kannattaa aina varoa. Vahingon sattuessa reikä tosin on helppo kursia kokoon koska RipStop ehkäisee reiän leviämisen.

Tämäkään puku ei ole palomiehen työasu joten notskilla ollessa kipinöitä kannattaa myös pitää silmällä.

* Täyspuuvillainen kevyt maastopuku
* Mukana: Takki, Housut (kuvassa)
* Materiaali: 100% Puuvilla
* Repeymän jälkeistä leviämistä ehkäisevä RipStop materiaali
* Soveltuu erinomaisesti syksyllä tapahtuvaan liikkumiseen ja metsästykseen
* Ihanteellinen plussa-kelillä
* Luonnollinen Camo Woodland kuviointi
* Suunniteltu ja huolella testattu USAn armeijan toimesta
* Takissa ja housuissa runsaasti hyödyllisiä yksityiskohtia
* Kevyt rakenne: L puvun (takki+housut) yhteispaino 1292gr.
* Saatavissa kokoina: S, M, L tai XL
* Normi ½ vuoden takuu materiaali tai valmistusvirheille
* Saatava erikseen Flecktarn Camo säärystimet. Katso lisää tästä

Valmistaja: Teesar Inc., USA

VALITSE OIKEA KOKO (S, M, L tai XL) LisäOptiot ALASVETOVALIKOSTA:

Lisätiedot

Koko

S, M, L, XL