Etäohjattava riistakamera – Riistanhoito ja metsästys samassa lähettävässä paketissa!

Riistakamerat ovat olleet osana suomalaista metsästystä ja riistanhoitoa jo vuosikymmenen ajan. Niiden tuomaa lisäarvoa metsästyksen tai riistanhoidon parissa on vaikea mitata rahallisesti, mutta käytännön tuomat edut ovat kiistattomia ja useiden tuhansien metsästäjien kokemia.

RIISTAKAMERA SUOMESSA

Kaupallisesti saatavia ei lähettäviä riistakameroita alettiin käyttämään metsästäjien keskuudessa voimakkaasti v. 2007 alkaen. Ei lähettävä riistakamera oli kooltaan iso ja hinnoiltaan jopa 300 euron luokkaa. Vuosina 2007 – 2009 niiden kysyntä kiihtyi ja tuona aikana ei lähettäviä riistakameroita myytiin eniten.

Vuonna 2009 markkinoille tuli ensimmäinen lähettävä riistakamera joka lähetti kuvat MMS multimediaviestinä. Hintava MMS kuvaviestin hinta rajoitti kysyntää koska MMS kuvaviestin hinta oli hidaste. Mullistava käänne koettiin vuonna 2010 kun markkinoille tuli ensimmäinen datana internetin ylitse lähettävä Uovisionin valmistama lähettävä riistakamera. Tuosta alkoi lähettävän riistakameran suuri suosio metsästys, riistanhoito ja valvontakäytössä.

Kaikissa riistakameroissa on lämpöliikettä havaitseva PIR liiketunnistin joka laukaisee kameran kun sen editse kulkee lämpöä emittoiva eläin tai ihminen. Alkuperäinen kuva tallentuu aina kameran sisällä olevalle SD muistikortille. Lähettävä riistakamera pakkaa kuvan ja lähettää sen omistajansa sähköpostiin. Yökuvat kamerat valottavat näkymättömän infrasalaman avulla. Päiväkuvat ja videot ovat normaalisti värillisiä.

KIINTEÄ KUUKAUSIHINTAINEN LIITTYMÄ

Lähettävä riistakamera käyttää kuvien lähettämiseen sähköpostitse kiinteästi hinnoiteltua liittymää. Eri operaattoreiden hinnoittelu vaihtelee kuukausimaksuissa ja edullisimmin 2G liittymä voi maksaa alle 4eur/kk. Kiinteästi hinnoitellun liittymän avulla riistakamera voi lähettää rajattomasti kuvamateriaalia omistajansa sähköpostiin.

IKKUNA LUONTOON

Mobiiliverkossa toimiva etäohjattava riistakamera antaa omistajalleen ikkunan luontoon jonka avulla tarkkailla eläimiä vuoden jokaisena päivänä. Liikuteltavuuden avulla sen paikkaa voidaan vaihtaa jolloin voit tarkkailla uuden ikkunan eläinkantaa. Kuvauspaikoilla vierailevat riistaeläimet suhtautuvat luontevasti ja pelkäämättä hajuttomaan, äänettömään ja näkymättömään riistakameraan. Nyt näet mitä ruokintapaikalla tapahtuu tai mitkä luolat ovat aktiivikäytössä. Saat tarvitun kuvatiedon heti käyttöön ja lähettävän riistakameran ansiosta säästät käynnin kameralla. Mikäli koulutat nuorta hirvikoiraasi, näet milloin nuolukivellä on ollut liikennettä ja löydät tuoreet hajujäljet helpommin.

Lähettävä riistakamera yhdistää myös kaupunkilaisia lähemmäksi luontoa tai maaseudun ihmisiä kun halutaan tietää mitä pihassa käy kun ollaan itse nukkumassa tai poissa kotoa. Riistakamerasta ovat monet luonnosta kiinnostuneet ihmiset löytäneet uuden harrastuksen tai jotka haluavat tietää kuka vierailee pihapiirissä. Kuvamateriaalia lähettävä riistakamera pitää sinut aina ajan tasalla, olitpa sitten missä tahansa!

ETÄOHJATTAVA RIISTAKAMERA

Etäohjattava riistakameraa voidaan kontrolloidusti ohjata omistajan taholta tekstiviestein. Etäohjattava riistakamera voi ottaa vastaan useita hyödyllisiä käskyjä omistajaltaan tekstiviesteinä. Yleisimmin käytetty komento on “kuvapyyntö” jolla pyydetään kuvauspaikalta kuva ilman PIR liiketunnistimen havaintoa. Kehittyneimmissä etäohjattavissa riistakameroissa PIR liiketunnistin voidaan etänä sammuttaa ja uudelleen päälle kytkeä tekstiviestillä. Toiminto on erityisen tarpeellinen silloin jos ruokinnalle laskeutuu esim. iso lintuparvi (varikset, lokit, sorsat). Tuolloin voit sammuttaa liiketunnistimen jolloin kamera ei turhaan kuvaa ja lähetä minuutin välein kuvia. Tämä komento säästää paristoja sekä SD muistikorttia! Edistyneessä etäohjattavassa riistakamerassa on myös lähetystoiminnon päältä pois kytkentä ja takaisin päälle kytkentä. Toiminto on äärettömän tarpeellinen kun halutaan että kamera jatkaa esim. ruokintapaikan kuvaamista SD muistikortille mutta ei lähetä sähköpostia tukkoon.

Etäohjattavia riistakameroihin on saatavana eri CamControl APPseja Android, iOS ja Windows älypuhelimiin. Niiden avulla omistajan ei tarvitse muistaa tekstiviestikomentoa tai pitää komentoa tallennettuna matkapuhelimen viestikansiossa. Riistakameran 3G lähetysnopeus nostaa lähetetyn kuvamateriaalin tason 2G riistakameraa paremmaksi ja materiaalia saadaan kamerasta ulos entistä tiuhempaan tahtiin. Etäohjattava 3G riistakamera voi lähettää omistajan sähköpostiin 5 sekunnin pituisen videon äänen kanssa. Videota lähettävä etäohjattava 3G riistakamera on hyödyllinen kun halutaan saada aiempaa enemmän informaatiota eläinten toiminnasta ruokinnalta.

TILAA UUTISKIRJE TÄSTÄ!
JA SAAT ENSIMMÄISEN TILAUKSEN YHTEYDESSÄ -5% ALENNUKSEN
VAHVISTA
Voit koska tahansa lopettaa uutiskirjeen tilauksen poisto-linkillä uutiskirjeen alaosassa.
- OSTA EDULLISEMMIN JA ÄLÄ UNOHDA TARJOUKSIA!