Pöntöt kuntoon!

Valtakunnassa parhaillaan tuulta siipien alle keräävä pönttötalkoot ovat poikineet jo lähes puolimiljoonaa uutta pönttöä linnuille. Pönttötalkoot ovat huomattava uroteko luonnon ja erityisesti kolopesijöiden eduksi. Miljoonapöntön tavoite tullaan varmastikin saavuttamaan, kunhan vaan kaikki pöntöntekijät saavat pönttönsä ajallaan rekisteröityä.

Pönttövimmaa ei sovi unohtaa vanhojen osalta sillä myös vanhat pöntöt tarvitsevat vuosihuollon jolloin uusi kesävuokralainen voi muuttaa puhtaisiin nurkkiin. Ensivuonnahan meillä on miljoona uutta pönttöä keväällä huollettavana vanhojen ohella! Onhan sillä työllistävä vaikutus mutta hauskan harrastuksen ja hyvän asian parissa aika kuluu kuin siivillä.

Paisuvaa lintukantaa tietenkin verottavat suomen luontoon kuulumattomat terävähampaiset ystävämme kuten esim villiminkki. Ehkäpä tulevaisuudessa suojelemme siivekästä väkeä järjestämällä “loukkutalkoot” jossa loukutetaan minkkiä urakalla pois suomen luonnosta. Tämä edesauttaa elpyvää lintukantaa myös tulevaisuudessa.

Mikä uuteen pönttöön muutti?

Pönttötalkoot ovat näkyneet myös riistakameroiden kysynnän nousuna. Moni uusi pöntöntekijä on kiinnostunut näkemään riistakameran avulla uusien vuokralaisten puuhia lähietäisyydeltä häiritsemättä kuitenkaan heidän pesintää.

Varsinkin öiseen aikaan liikkuvat pöllöt ja huuhkajat näyttäytyvät yöllä kun pöntöntekijät ovat unten mailla. Tuolloin lähettävä riistakamera kertoo omistajalleen öisen kulkijan aktiviteetin. Pesinnän seurannassa etäohjattava riistakamera on verraton. Siltä voidaan tilata pesältä milloin tahansa kuva.

TILAA UUTISKIRJE TÄSTÄ!
JA SAAT ENSIMMÄISEN TILAUKSEN YHTEYDESSÄ -5% ALENNUKSEN
VAHVISTA
Voit koska tahansa lopettaa uutiskirjeen tilauksen poisto-linkillä uutiskirjeen alaosassa.
- OSTA EDULLISEMMIN JA ÄLÄ UNOHDA TARJOUKSIA!